10 tips om Bangkok

Grand Palace Bangkok 300x225 10 tips om Bangkok

Foto: Wikimedia Commons, Paul Brockmeyer

Bangkok er hovedstaden og det største byområde i Thailand. Byen er kjent som Krung Thep Maha Nakhon eller bare Krung Thep på Thai, og betyr «englenes by». Bangkok hadde sitt utspring et lite handelssted nær munningen av elven Chao Phraya-elven under Ayutthaya kongedømmet i det 15. århundre. Siden den gang har byen vokst voldsomt, til å bli den mest folkerike byen i Thailand.

 

Bangkok har en offisiell befolkning på over 8 millioner innbyggere, mens Bangkok-området huser nærmere 15 millioner mennesker. Bangkok grenser med fem andre provinser: Nonthaburi, Pathum Thani, Samut Prakan, Samut Sakhon og Nakhon Pathom, alle fem provinsene er med i byområdet i Bangkok-området. Kommer du med fly fra utenlands til Bangkok, vil du lande på den internasjonale flyplassen Suvarnabhumi. Den andre større flyplassen Don Mueang håndterer en del av den innenlandske flytrafikken.

 

Ti ting man kan gjøre i Bangkok

 

1. Ta en båttaxi på elven Chao Praya.

Du får et veldig annerledes syn på Bangkok når du ser byen fra elven. Vil du av, er det bare å hoppe av langs en av terminalene. Bare vær rask nok ettersom båtene neppe stopper. Det er også mulig å bestille båtturer gjennom hotellet. Dette vil være noe dyrere.

 

2. Besøke helgemarkedet Chatuchak / Jatujak.

Det kan bli veldig varmt der, men det er et utmerket sted å se på varene i Thailand. Du kan også finne et godt kjøp langs veien. Markedet har alt fra antikke møbler til falske jeans.

 

3. Tur til palasset.

All ære til dronningen av England, men hennes Buckingham Palace er ingenting sammenlignet med dette strålende kunstverket midt i Bangkok.

 

4. Få en thailandsk massasje i Wat Po og hvis du har tid, ta et 10 dagers Thaimassasje-kurs.

Hvis du ikke får en thailandsk massasje i Thailand, har du ikke har vært i Thailand i det hele tatt. Opplev denne noe beinbrekkende, men befriende massasjen og føl deg som ny etterpå. Synes du det blir litt i meste laget kan du nøye deg med en fotmassasje i stedet.

 

5. Ha en avslappende dag på spaet Banyan.

Et avslappende spa midt i byen. Du kan velge fra en 1 time ansiktsbehandling eller hvis du har tid til overs, ta en 7 timers Banyan-pakke og skjemme deg selv helt ut.

 

6. Dra til det flytende markedet.

Det kan være en turistfelle, men hvis du går til det flytende markedet tidlig på morgenen mens lokalbefolkningen faktisk kjøper og selger varer uten å tenke på turistene, er det en veldig god kulturell erfaring, og du blir heller ikke flådd like lett.

 

7. Handle på nattmarkeder.

Mange varer er overpriset, men hvis du vet hvordan du skal prute og hvor mye du er villig til å betale for det du vil kjøpe, kan dette være veldig gøy. Hvis du går veldig tidlig, akkurat når butikkene åpner, kan du også få prisene virkelig langt ned.

 

9. Prøv thailandsk mat.

Du har kanskje hatt Thai-mat hjemme, og jeg er sikker på at det er bra, men Thai-mat tilberedt i Thailand, er etter min mening, bare himmelsk! Bare sørg for å ha kontroll på ordene «Mai Pet». Dette betyr ikke krydret i Thai, for du vil få sjokk når du merker smaken av din første chili.

 

10. Gå på elefant-show.

Jeg vet at de bør være i naturen og alt det der, men hvis jeg var en elefant, er denne ydmykelsen av å danse foran mennesker mye bedre enn alternativet som går på de varme gatene i Bangkok venter på turister til å kjøpe et stykke sukkerrør til mat. Se opp for baby elefanter! De er virkelig søte å se på.

 

Har du flere tips så legg gjerne igjen noen kommenterer i feltet under her simple smile 10 tips om Bangkok