Chiang Mai i Nord Thailand

Chiang Mai 300x199 Chiang Mai i Nord ThailandChiang Mai regnes av mange som «Nord-Thailands rose». Chiang Mai var hovedstaden i det gamle Lanna-kongedømmet, og byens historie strekker seg tilbake 700 år i tiden. Byen var en gang hjem til nordlige thailandske kongelige og har i dag fortsatt storslåtte templer og historiske bygninger. Slikt sett er sightseeing tilbudet stort, men du kan få unnagjort høydepunktene på en dag, da det er lett å ta seg rundt i byen.

Det vil ikke være mulig å få plass til alle severdighetene på én dag, men det finnes en rekke høydepunkter som bør nytes i løpet av 24 timer. Disse inkluderer buddhistiske relikvier, oldtidssteder, vakker natur og travle lokale markeder.

Det første stoppet på reiseruten bør absolutt være en tempeltur. Wat Chiang Man som ligger rett innenfor den nordøstlige siden av vollgraven, må ikke glemmes. Dette er Chiang Mai`s eldste tempel, grunnlagt av kong Mengrai i 1296. Det kjennetegnes av store teaksøyler og intrikate veggmalerier samt den vakre krystallstatuen av Buddha, Phra Setangamani. Dette idolet antas å kunne være over 1800 år gammelt og kommer opprinnelig fra Lopburi. En annen kjent Buddha-statue, laget av marmor kan sees ved siden av krystall statuen. Denne er enda eldre, og er over 2500 år gammel.

Herfra bør du ta turen vestover til Wat Phra Singh. Dette tempelet dateres tilbake til det 14. århundre og er et av de største templene i gamlebyen. De fleste av bygningene ble imidlertid restaurert i det 19. århundre. Det er en liten bygning på baksiden av tempelet som huser en statue av Phra Sihing Buddha. Denne bygningen bør ikke overses ettersom det er også hjem til noen av Nord-Thailands mest berømte veggmalerier og hellige bøker.

For å fullføre tempel-besøkene, besøk Wat Chedi Luang og Wat Phan Tao. Begge ligger svært nær hverandre og Wat Chedi Luang er faktisk det viktigste tempelet i gamlebyen. Det kan skryte av en 42 meter høy ødelagt Chedi, som en gang var imponerende 92 meter før den ble ødelagt i et jordskjelv i 1545. Wat Phan Tao er like imponerende som den og er bygd utelukkende av teak, selv skruene som holder templet sammen er av tre.

Når du har brukt tid på å vandre rundt templene i Chiang Mai, vil du uten tvil ha behov for en liten forfriskning. En av de mest berømte restaurantene i Chiang Mai ligger i gamlebyen, rett overfor Wat Chedi Luang. Huen Phen er berømt for sin nordlige type mat og er utrolig populær blant lokalbefolkningen. Mange av dem kan sees der hver dag hvor de inntar sin daglige lunsj, dette vil gi deg den ideelle muligheten til å nyte lokal mat i autentiske omgivelser.

Når du føler deg helt uthvilt, er det mange andre severdigheter som bør sees. Wiang Khum Kham er en annen «må se» med sin imponerende samling av utgravninger. Det er hjemmet til en rekke gamle skulpturer og enda en burmesisk Chedi. Det er lett å tilbringe en god time eller mer mens du vandrer mellom levningene med hest og kjerre. Herfra er det mulig å ta en båt langs elva, slik at du kan se Chiang Mai fra et annet perspektiv. Du vil kunne gå av på en brygge i byen, hvor du kan ta veien til det viktigste lokale markedet, kjent som Worarot.

Det finnes dusinvis av lokale markeder over hele byen, men Worarot (kjent lokalt som Kad Luang) er klart det største. Du finner nesten alt du kan forestille deg for salg her, og det er et flott sted å vandre rundt mens du tar in alle severdighetene, lyder og lukter. Det er det perfekte sted å få en reell følelse for lokal thailandsk liv og også plukke opp et suvenir eller to.

Når natten trekker på, kommer nattbasaren til livet. Den åpner rundt 17:00 hver dag, og er enhver shopaholics drøm. Den er bokstavelig talt full av souvenirer som klær, sko, smykker, kunst, håndarbeid, DVDer, vesker og mye mer. Når du går igjennom og har handlet ferdig, ta veien til Anusarn (omtrent halvveis langs den viktigste nattbasar-gaten) og nyt middag og drikke. Det finnes et bredt utvalg av restauranter å velge mellom, inkludert sjømat, indisk, koreansk og thai.

For å avslutte en travel dag med sightseeing og shopping, kan du nyte en fin Irish Coffee på en av restaurantene langs elva og se ut på den fantastiske utsikten over byen. De som ønsker å feste utover kvelden/natta kan oppdage Chiang Mai etter arbeidstid i byens diskoteker, puber, karaoke og cocktailbarer. Chiang Mai er imidlertid først og fremst en by folk reiser til for attraksjonene, og er således perfekt.

Men når det er sagt har også Chiang Mai fått en økende del  expats som har bosatt seg der i lengere eller kortere perioder. Mange utlendinger finner nemlig klimaet behagelig og noe kjøligere enn lenger sør i Thailand.

>>>Bestill rimelig hotell i Chiang Mai her<<<

Bildet er fra: think4photop / FreeDigitalPhotos.net


chiang mai 468x49 Chiang Mai i Nord Thailand


  • Pingback: Thailand sommeren 2012 : Familien Laursen()