Fra Burma strekker Andamanhavet som er en integrert del av Det indiske hav seg langs vestkysten av Thailand og videre forbi den malaysiske grensen. Mange av de 155 øyene som ligger i Andamanhavet er ubebodde (med unntak av sjøsigøynere som lever av det sjøen gir) med et senter av flott vegetasjon som strekker seg ned mot idylliske sandstrender.
Det meste av dykkingen i denne regionen organiseres fra den populære ferieøya Phuket, hvor en rekke dykkeoperatører tilbyr sportsdykking i form av dagsturer eller lengre turer. Skulle man foretrekke teknisk dykking er det også flere etablerte dykkeoperatører som tilbyr dette. Den beste tiden å dykke på i dette området er mellom oktober og mai, hvor dagene er som finest.
Andamanhavet har generelt sett langt flere og større korallrev enn Thailandgulfen og sikten under vann kan være bedre i Andamanhavet selv om den ofte også kan være ganske lik i forhold til sesongene. De fleste korallrevene er lokalisert på østkysten av øyene i denne regionen grunnet den sørvestlige monsunen, vestkysten av øyene er som regel mer preget av store stener man dykker rundt som går fra 10 til 30 meters dyp.
I den nordlige delen av den thailandske kystlinjen er det en rekke småøyer som ligger i klart vann og med dyp som går ned til 30 meter og videre. Disse øyene har navnene Similanøyene og Surinøyene, og de har fått en helt spesiell posisjon i dykkeres hjerter grunnet det fantastiske undervannslivet. På sitt beste vil mange mene at disse øyene er blant de aller flotteste dykkestedene i verden. Da øyene ligger relativt nært til Phuket er det ikke overraskende at de er blant de mest attraktive destinasjonene for dykkere som ønsker å reise ut på liveabord (turer hvor man sover og spiser på en større båt alt i fra noen dager og oppover og kan gjøre inntil fire dykk per dag).
Lengre nord finner man Mergui øygruppen i Burma, som nylig er blitt åpnet for utenlandske turister. Denne øygruppen tilbyr dykking i farvann som er lite utforsket med et uvanlig undervannsliv, øygruppen har også et rykte på seg for å ha større antall hai enn hva tilfellet er lengre sør.
Selve kystlinjen til Phuket er ikke akkurat for den erfarne dykkeren, men det er en rekke dykkesteder der som er veldig godt egnet for dykkerkurs. Ellers er disse dykkestedene også en fin mulighet for selv erfarne dykkere dersom være skulle være dårlig vær og man ikke får tatt en båt ut til de bedre dykkestedene.
Disse bedre dykkestedene ligger for det meste sørover og det tar ikke så veldig lang tid med en båt før man er på de, beregn mellom en og to timer. De kan alle være verd turen, men to av de er ofte spesielt bra grunnet overfloden av undervannsliv. Dette er Sharkpoint og Anemone Reef som ligger i retning av Phi Phi øyene. Velger man å reise fra Phuket for å dykke på disse stedene så kommer de ofte i en pakke sammen med enten King Cruiser (et vrak) eller Koh Dok Mai (et flott veggdykk).
Lengre sør tilbyr kystlinjen langs Krabi grunne korallrev rundt imponerende formasjoner av kalkstein som varierer i størrelse fra pilarer til hele øyer. Man finner også noen av de aller beste snorklestedene i hele Thailand her. Så Krabi er absolutt verd et besøk om man liker å snorkle, det er i tillegg fullt mulig å reise på dagsturer til spennende dykkesteder fra Krabi slik at dykkeren får det som ønskes.
I havet nesten midt mellom Phuket og Krabi ligger de sagnomsuste Phi Phi Øyene som med sine palmestrender har vokst til å bli et dykkeparadis de siste to tiårene. Det er ikke på noen måte overraskende da man har en rekke gode dykkesteder her med et godt undervannsliv og ofte veldig klart vann. Dersom man liker å snorkle er det også verd å ta turen hit, da man har mange grunne- og flotte korallrev som passer veldig godt for snorklere.
Sør for Koh Lanta finner man de mest sørlige etablerte dykkestedene i Thailand. De kjennetegnes av mer uberørte korallrev enn mange andre steder i landet med potensiale for svært god sikt da vannet ofte er veldig klart. Flere av dykkestedene her kan måle seg med de man finner på Similanøyene, som for eksempel Hin Mouang som tilbyr det dypeste vinkelfallet i landet med dyp på godt over 70 meter. Like ved siden av Hin Moung finner man Hin Daeng, et av de få dykkestedene i landet hvor djevelrokker og hvalhaier fortsatt stikker innom relativt ofte i sesongen. Enda lenger sør i Andamanhavet, like nord for den malaysiske grensen, finner man Mu Koh Tarutao nasjonale marinepark som fortsatt er veldig uberørt og hvor man har sett sjøkuer de siste årene.