surin-øyene
Foto: Wikimedia Commons, Manop

Mu Koh Surin Marine National Park er lokalisert ca 55 kilometer vest for provinsen Ranong som ligger langs den vestlige kysten av Thailand.

Den største øya er Koh Surin Nua som dekker et areal på total 19 kvadratkilometer, og det høyeste punktet på øya er 240 meter over havnivået. Like sørvest for denne øya ligger den litt mindre øya som heter Koh Surin Tai. Mellom disse to øyene er det et strede som er 200 meter bredt, og man kan krysse det til fots når det er lavvann.

De eneste som bor på Koh Surin Nua er forvalterne av nasjonalparken, de har et kontor der. På Koh Surin Tai er det bosatt små samfunn av sjøsigøynere på noen av de østlige strendene.

Dykking rundt Surin øyene

Dykkestedene følger for det meste utkanten av flotte korallrev som skråner mildt nedover mot sjøbunnen, i tillegg er det noen dykkesteder hvor man kan dykke langs veggen av pinakler. Korallrevene og deres innbyggere er heldigvis blitt beskyttet nå, men det har ikke alltid vært tilfelle. Dessverre er de mest isolerte områdene av disse øyene blitt ødelagt i tidligere tider, noe som gjør at det ikke er så mange dykkesteder her. Heldigvis har marineparken nå innført en beskyttelse som gjør at man kanskje om noen år vil se at korallrevene vokser seg til igjen.

Et sted i denne nasjonalparken man ikke bør miste er Richelieu Rock som er blitt en magnet for hvalhaier. Og skulle det ikke være en hvalhai der når man besøker den så er det utrolig mye annet dyreliv. Det er vanskelig å se noen dykkesteder i Thailand som er bedre enn dette.

Man kan dykke på Surin øyene ved daglige dykketurer fra Phuket eller Khao Lak, eller reise ut på båter man bor på i flere dager og gjør flere daglige dykk fra.

surin-øyene

            • Navnet på dykkestedene på kartet:
            • 1. Turtle Ledge
            • 2. Koh Torinla
            • 3. Richelieu Rock

Lenker til mer informasjon
Wikipedia informasjon – Surin Islands
Dykkeoperatører – Phuket
Dykkeoperatører – Khao Lak